Megsemmisítettek egy gyanús csomagot a német kancellár hivatalban

A tűzszerészek szerint úgynevezett “fekete port” tartalmazott az a küldemény, amelyet a német kancellári hivatal postázójában fedeztek fel.

A berlini Tagesspiegel napilap keddi, internetes híradása szerint a biztonsági szakértők azt mondták: ha berobbant volna a “fekete por”, tüzet okozhatott volna és sérülést. A csomagot a rendőrök vízágyúval célozták meg és a helyszínen ártalmatlanították. Az incidens miatt nem kellett kiüríteni a hivatal postázóját. A német kancellár, Angela Merkel egyébként belgiumi látogatáson volt az eset idején.

Az előzetes hírek szerint feladóként a görög gazdasági minisztérium szerepelt a küldeményen. A hírforrás nem ír arról, milyen volt a “fekete por” összetétele.

A német kancellári hivatalba érkezett csomag azután lett gyanús, hogy Athénban 5 bombás küldeményt találtak, illetve semmisítettek meg kedden a görög rendőrök. Az egyik robbanószerkezetet az athéni svájci nagykövetség elé hajította valaki, de a detonáció nem okozott sérülést. A görög rendőrök ezenkívül 4 hasonló küldeményt hatástalanítottak kedden – ezeket az athéni orosz, bolgár, chilei és német nagykövetségeknek címezték.

Ezt megelőzően, hétfőn az athéni holland, belga és francia külképviseletekre címzett bomba-küldeményeket hatástalanítottak a rendőrök – illetve egy további, a mexikói nagykövetségre szánt pokolgép egy csomagküldő szolgálatnál robbant fel, egy postásnő keze megsérült.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Nagyvilág kategóriából