Mégsem zárta le a rendőrség a kormányfő házának környékét

Budapest  (MTI) – A korábbi hírekkel ellentétben mégsem zárta le a rendőrség Orbán Viktor miniszterelnök fővárosi, a XII. kerületben lévő házának környékét – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) pénteken délután az MTI-vel.

A közlemény szerint “sem a rendőrség, sem a Terrorelhárítási Központ nem zárta le a Budapest XII., Cinege utcát”.

 A TEK pénteken csak egy úgynevezett személy- és létesítménybiztosítási intézkedést hozott, amely egy előzetes, megelőző intézkedés – tették hozzá.

 A police.hu-n pénteken azt közölték, hogy az intézkedés a szükséges ideig, de legfeljebb július 2-án este 10 óráig lesz érvényben. A közlés szerint a XII. kerületi épületben védett személy tartózkodik, a ház biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása miatt döntöttek az érintett terület lezárása mellett. Indokolt esetben ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészíthető ki a terület lezárása – tette hozzá a rendőrség.

A rendvédelmi dolgozók hétfői tüntetésén azt szavazták meg a jelen lévők, hogy demonstrációt szerveznek Orbán Viktor házához a nyugdíjkedvezmények eltörlése miatt; konkrét időpont nem hangzott el.

-MTI-