Mégsem „szaladt a késbe” a DVSC

Akt.:
Tőzsér Dániel
Tőzsér Dániel - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Hét és fél éves veretlenségi sorozat szakadt meg a mezőkövesdi stadionban szombat délután.

Az eredmény ismert: DVTK-DVSC 3-2. Méghozzá úgy, hogy a találkozó 17. percében már 2-0-ra vezetett a stadionja átépítése miatt erre a meccsre a matyóváros pályáját otthonául választó miskolci gárda, amelyik játékfelfogásban, taktikusságban és persze eredményességben a vendégek fölé nőtt.

Mondtam én, hogy a Diósgyőrrel szemben egyszer beleszalad a késbe a Debrecen!”

Így utalt ekkor a két csapat között akkor még meglévő különbségre a DVTK egyik sajtósa a közvetítői állásban. A bekapott második gól után aztán megváltozott a játék képe. A párharcok majd’ mindegyikét ugyan továbbra is elveszítették a DVSC játékosai, de Tőzsér Dániel csapatkapitány vezérletével ötletességben, taktikusságban a hazai csapat fölé nőttek a debreceniek. Szépítő gól a 36.percben, majd a második játékrész már úgy volt egyértelműen a Lokié, hogy Jovanovic kiállítása miatt a második etapra már tíz emberrel futott ki cívisvárosi csapat.

Keresztülvitték, amit akartak

– Jó iramú, változatos, parázs hangulatú mérkőzést játszottunk – kezdte értékelését Tőzsér Dániel, a mérkőzés lefújása után. – Tudtuk, mire számíthatunk a Diósgyőrtől, az erőfutballt fogják erőltetni. Az első 20 percben nem vettük fel a kesztyűt. Aztán bedobásból egy lecsorgó labda, majd egy pontrúgásból egy fejes, rögtön 2-0 lett a javukra. Az első félidő második felében aztán átvettük a meccs irányítását, sikerült is szépítenünk, de a félidő legvégén jött a kiállítás, sajnos. Hogy pontosan mi volt, arról felesleges is beszélni; a bíró így látta, a kiállítás mellett döntött. Utána, a második félidőben még tíz emberrel is mi voltunk a jobb fél, a mi akaratunk érvényesült igazán. Találtak még 2-1-nél egy gólt, de aztán 3-2 lett a vége. Ferenczinek kétszer a lábában volt az egyenlítés, vagy akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de ez van, a mai napon gratulálnunk kellett a Diósgyőrnek a győzelméhez.

A csapatkapitány úgy látja, a párharcok elvesztése nem erőnléti probléma, a Diósgyőr magasabb, nagyobb játékosokból álló csapat. Ennek kihasználását tekintik hangsúlyosnak a mérkőzéseiken. Látszott is ez a DVSC elleni találkozón. – Sajnos, sikerült nekik azt keresztülvinni, amire minden bizonnyal készültek – folytatta Tőzsér. – Csapatszinten mi erősebbek és jobbak vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy esetleg más kondíciók mellett, például a pálya sem segítette a szép játékot, más eredmény születhetett volna, de sajnos most ez lett. Természetes, hogy elkeseredettség van bennünk, mert szerettünk volna nyerni, de az egész szezon tekintetében nem lehet a csapatban hiányérzet.

HBN-KZS


Fotó: Kovács Péter
Debrecen - A DVSC együtteséből az esztendő utolsó találkozóján két embert is kiállított Bognár Tamás játékvezető. Vélhetően rendkívül dacos Diósgyőr készült a Loki elleni mezőkövesdi csatára szombaton délután, hiszen biztosan frusztráló lehetett a borsodiak számára a tény, hogy 2009-ben tudták ut...

Debrecen, Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 19. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Debreceni VSC együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 16 órától a Mezőkövesdi Városi Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank Liga...