Mégsem marad el a koncert?

Mégsem marad el a koncert?
Valószínűleg szabadtéren tartják az Omega székelyföldi turnéjának első koncertjét Székelyudvarhelyen.

Bár a turné szervezői előzetesen egyeztettek a segélykoncert helyszínéről és időpontjáról a városvezetőkkel, az árvizek következtében megrongálódott helyi sportcsarnokot nem tudják október 20-ig felújítani, ezért az együttes most minden erejével azon van, hogy megszervezze a szabadtéri koncertet.

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal október 4-én kezdi meg a sportcsarnok felújítását, és egy teljes hónapig nem engedélyez ott semmilyen rendezvényt, mert félő, hogy összedől az épület. Mivel ezt korábban elfelejtették közölni az Omega koncert szervezőivel, az együttesnek most más helyszín után kell néznie.

Benkő László, az Omega vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az együttesnek nem áll szándékában elhalasztani a koncertet, és mindenképpen megoldást keresnek a problémára. Ha máshogy nem megy, a szabad ég alatt koncerteznek, akár esik, akár nem. Ennek technikai oldala azonban még nem megoldott – tette hozzá Benkő László.

Az október 20-i alkalmat leszámítva az Omega-turné az eredeti program szerint alakul, vagyis október 21-én Csíkszeredán, a Vákár Lajos Műjégpályán, október 22-én pedig Sepsiszentgyörgyön a helyi sportcsarnokban lép fel az együttes.