Mégsem lesz ma szavazás a magyar médiatörvényről az Európai Parlamentben – BruxInfo

Nem tartanak szavazást a magyar médiatörvényről csütörtökön az Európai Parlament strasbourgi ülésén – tudta meg BruxInfo európai parlamenti forrásból. A halasztást a magyar kormány és az Európai Bizottság szerdai megállapodása miatt kérte a szocialista és a liberális frakció, mert az új helyzetet teremt. A magyar médiatörvényt bíráló határozattervezetet négy európai parlamenti frakció nyújtotta be.

A BruxInfo értesülései szerint a liberális és szocialista frakció kérésére az Elnökök Konferenciája délelőtti ülésén úgy döntött, hogy leveszi a tervezetet a csütörtöki plenáris ülés napirendjéről. A szocialista, a liberális, a zöld és az egységes baloldali frakció hétfőn állapodott meg a magyar médiatörvényt bíráló határozat szövegében.

Az azonban idejétmúlttá és okafogyottá vált, miután szerdán a Bizottság bejelentette, hogy megállapodott a magyar kormánnyal a jogszabály módosításáról. Emiatt a szocialista frakció már szerda este megegyezett a halasztáskérésről, amelyhez csatlakoztak a liberálisok is – írta a BruxInfo.