Mégsem lesz “fociadó”

Mégsem lesz “fociadó”
Budapest, 2012. május 24., csütörtök (MTI) – Az MTVA lemondott a futball Eb és a londoni olimpia közvetítéseinek “megsarcolásáról”.

 

Az MSZP üdvözli, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) lemondott a futball Európa bajnokság és a londoni olimpia közvetítéseinek “megsarcolásáról” – közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

 

Az MSZP örömtelinek tartja, hogy az MTVA vezetése ezúttal teljesítette feladatát és kötelességét, vagyis figyelembe vette a közszolgálatiság elveit, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeit, és átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat. Az ellenzéki párt szerint egy évi 65 milliárd adófizetői forintból gazdálkodó közalaptól ez a minimum, ami elvárható.

“A honi médiaszolgáltatást támogatni hivatott állami mamutvállalat vezérigazgatója a teljes magyar közvélemény jogos felháborodása láttán végül sportszerű döntést hozott” – áll a szocialista párt közleményében.

Az MTVA szerdán este közölte, hogy a szervezet átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat, így a közösségi helyeken térítésmentesen vetíthetik a Labdarúgó Eb és a 30. Nyári Olimpiai Játékok eseményeit. A tájékoztatás szerint a döntés azt követően született, hogy Böröcz István vezérigazgató áttekintette a nyilvános közvetítések kötelező díjfizetése kapcsán kialakult helyzetet.

Előzőleg – még egy korábbi helyzetre reagálva – az MSZP és az LMP már a díjfizetés lehetőségének felmerülését is kifogásolta. Az LMP úgy vélte, hogy ezzel az MTVA foci- és olimpiaadót vetne ki, az MSZP pedig felháborítónak tartotta, hogy a kormány a labdarúgó Európa Bajnokság élményét “is le akarja nyúlni”.

Címkék: , ,