Mégsem bírná a taxiforgalmat a felújítás alatt a Margit híd

Várhatóan mégsem használhatják majd a taxisok a Margit hidat a felújítás alatt. Az ideiglenes villamossín korlátozott terhelhetõsége és mûszaki sajátosságai miatt a tervezõ ugyanis azt jelezte, hogy nem javasolja a taxisok áthajtását a hídon.

A híd augusztus 21-ei lezárását követõen elindultak a bontási-marási munkálatok és megkezdõdött az ideiglenes villamosvágány kiépítése, ami a tervek szerint szeptember második felében fejezõdik be. Ezután építik meg a régi és az ideiglenes vágány közti átkötést, ami várhatóan 2-3 napig tart majd. Ezalatt csak villamospótló buszok közlekedhetnek a hídon. Az ideiglenes vágány korlátozott terhelhetõsége és mûszaki sajátosságai miatt a tervezõ azt jelezte, hogy a taxisok áthajtását ezt követõen nem javasolja a hídon – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

Az iskolakezdés után várhatóan tovább nõ a Margit hidat elkerülõ utak terhelése. A hétfõi Fõpolgármesteri Kabinet elé kerülõ tájékoztató szerint az elsõ 10 nap tapasztalatai alapján a Szentendrei út befelé jövõ sávjában, illetve a Népfürdõ utcából az Árpád híd felé tartó irányokban volt a legnagyobb a torlódás. Szeptember közepéig megnyitják az alsó rakpartot a Mozaik utca és a Zsigmond tér között, ez valamennyire enyhíti majd a dugókat – közölte Nyáry Krisztián.

A kialakított ideiglenes buszsávok mûködési tapasztalatai kedvezõek, ezért a közlekedési szakemberek javasolják a Budaörsi úti – a Lapu és a Dayka Gábor utca közötti – buszsáv meghosszabbítását a Fehérló utcáig.
..