Mégse megy Irakba Harry herceg?

A brit hadsereg vezetői újragondolják döntésüket, és lehetséges, hogy mégsem vezénylik Irakba Harry herceget – írta csütörtökön a The Sun című bulvárlap. A brit trón lehetséges várományosát az eddigi tervek szerint június elején érkezne Irakba, ahol terrorista szervezetek már jelezték: készülnek a brit királyi család tagjának érkezésére.

A The Sun értesülése szerint a hadsereg vezetői attól félnek, hogy a különlegesen értékes célpont miatt jelentősen megnőnek majd a brit egységek elleni támadások. A lap forrása ugyanakkor jelezte, hogy bonyolult a kérdés, mert az Irakba vezénylés visszavonását a terroristák saját győzelmüknek állíthatnák be. Az egyik lehetséges megoldás az lenne a brit bulvárlap szerint, hogy irodai szolgálatra osztanák be Irakban a herceget.

A brit védelmi minisztérium nem erősítette meg az újság értesüléseit, csak annyit közöltek: felülvizsgálják az összes tervezett hadrendbeállításokat. Brit médiaértesülések szerint Harry herceg kilép a hadseregből, ha nem engedik, hogy Irakba menjen.

Károly herceg fia, a hadnagyi rangot viselő Harry a Sandhurst katonai akadémián tanult. A brit trónöröklési rendben harmadik herceg egy 12 fős, páncélozott felderítő egység parancsnoka, ezredét május végén vagy június elején vezénylik át Irakba 6 hónapos bevetésre.