Sport

2016.06.20. 07:25

Bajnok a Miskolc Steelers

Budapest, Miskolc - Vasárnap este Budapesten rendezték a XI. Hungarian Bowlt, a hazai amerikaifoci-döntőt.

Budapest, Miskolc - Vasárnap este Budapesten rendezték a XI. Hungarian Bowlt, a hazai amerikaifoci-döntőt.

Nagy érdeklődés előzte meg a finálét, amelyet az egyik televíziós csatorna élőben közvetített a BVSC Szőnyi úti stadionjából.

Jól kezdtek

Kickoff-visszahordással kezdett a vendégcsapat, a drive második játékában: Vasyl Jordan passza után Troy Rice cselezett a labdával, de úgynevezett tapogatást vétett, és a fővárosiak szerzik meg, a Steelers azonban kivédekezte, majd lényegében onnan folytatta a támadást, ahol korábban abbahagyta, rögtön első downnal. Végigment a pályán az Acélcsapat, 7 yardnál Vasyl Jordan passza már az end zóna bal sarkában találta meg Anthony Bensont, TD! Jónás Máté értékesítette az extrarúgást, ezzel 7-0-ás vezetést szerzett a Miskolc Steelers. A Cowbells támadásánál a védelem részről Demetrius Eaton szerzett sacket.

A második játékrészben újabb miskolci zsák történt, többen együtt csomagolták össze a pesti irányítót. A Kolomposok a saját 20 yardosukon belülről kényszerültek „csónakázni”. Az ellentámadásból „defensive pass interferencia” miatt máris az ellenfél térfelére kerültek a borsodiak. Jordan maga futotta meg 1st downt, majd Nagy Donáthoz játszott, 25 yard és harmadik kísérlet. A miskolci QB-t hátraszorították egészen a felezővonalig – ahol el is veszítette a labdát, amelyet az ellenfél szerzett meg.

Kis híján egyből TD-ig futott Cseperkáló Péter, de cowbells-es társa szabálytalansága miatt visszafújták a bírók, az erőfutás vége csak 1st down lett. Sack, fumble, de maradt a támadás joga a fővárosiaknál. Passz és Szabó Martint „lehallgatták”, így a 0-0-ás második negyedet követően maradt a 0-7. Szünetben az Acélos klub pomponlányai, a Miskolc Steelleaders bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt.

Egyenlítettek

Jónás Máté kirúgásával indul a második félidő. A holtidőben a főrendező azt a tájékoztatást adta, hogy a lelátókon 2800 néző van, a vendégtábort egy-két százan alkotják. Hamar elakadna a nyitó drive, de egy fake punt továbblendítette a Cowbells-t. Egészen touchdownig, amit a megállíthatatlan Cseperkáló futott meg. A jó extrarúgás után pedig 7-7-re alakult az állás. Fenyegetően haladt előre a pestiek attakja, mikor a 17 éves miskolci cornerback, Jónás Máté begyűjtötte idénybeli ötödik interceptionját, és Steelers-drive indult. Feljavult a Cowbells passzvédekezése, az interceptiontől is éppen csak megmenekült Jordan. Szabó Roland puntja után 11 yardról jött a drive, de munkában volt a Steelers-defense.

A Cowbells-attakot követően eleredt az eső. Fordított a fővárosi csapat, Roják Richárd futott TD-jével 13-7 lett (blokkolták az extrarúgást). Jött az időkérés, és Leon Milosevic elkapásával megvolt a first down. Demetrius Eaton átgyötörte a gólvonalon, így 13-13. Később a Cowbells-tapogatást Timothy Richardson megszerezte a Steelersnek és Troy Rice egyből elvesztette. 16 másodperccel a vége előtt mezőgóllal 16-13-ra vezetett a Cowbells, de a kickoffot Troy Rice visszahordta, TD, így 16-19-re nyert bajnok lett az Acélcsapat.

- ÉM -


Jegyzőkönyv

XI. Hungarian Bowl, HFL-döntő

Budapest Cowbells – Miskolc Steelers 16-19

(0-7, 0-0, 7-0, 9-12)

Budapest, 2800 néző.

A Miskolc Steelers pontszerzői:

  • Anthony Benson TD,
  • Troy Rice TD,
  • Demetrius Eaton TD,
  • Jónás Máté 1 extrapont.

  • A mérkőzés összefoglalója

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!