Megrohanták az üzleteket Alexander McQueen rajongói

Megrohanták az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában az emléktárgyakra vágyó rajongók azokat a boltokat, ahol Alexander McQueen ruháit és kiegészítõit árusítják – közölték pénteken a kereskedõk.

A 40 éves divattervezõ öngyilkossága nem csak a rajongókat, a divatvilágot is sokkolta a New York-i divathét megnyitóján, és a rákövetkezõ londoni, párizsi és milánói bemutatók elõtt.

Alexander McQueen brit divattervezõt londoni lakásában találták holtan csütörtökön. A 40 éves férfi állítólag felakasztotta magát. A divattervezõ anyja az elõzõ héten hunyt el, és pénteken lett volna a temetése. McQueen közeli barátja, az ismert divatújságíró Isabella Blow, három évvel ezelõtt ugyancsak öngyilkos lett. A 48 éves nõ rákos volt, és depresszióban szenvedett, és gyógyszer túladagolással vetett véget az életének. Azt egyelõre nem tudni, hogy a barát és az anya halála mennyiben játszott szerepet McQueen öngyilkosságában

Alexander McQueen a London East End nevû negyedében született munkáscsalád gyermekeként. 1991-ben futott be a divatvilágba, miután elvégezte a londoni St Martin Mûvészeti Fõiskolát. Négyszer választották az év divattervezõjévé.

McQueen cégének szóvivõje pénteken azt közölte, hogy a március 9-re tervezett párizsi bemutatót elhalasztják. Mint mondta, a legfontosabb most, a divattervezõ temetése, amely szigorúan magánjellegû lesz.

Röviddel a halálhír megjelenése után a rajongók megrohanták az amerikai és a brit üzleteket “Elõször a halálfejes kendõket vitték, aztán a ruhákat, majd mindent, ami Alexanderrel kapcsolatba hozható” – mondta Kate Brindley, a londoni Liberty üzlet vezetõje. Hasonló rohamról számolt be a londoni Selfridges áruház, és több New York-i üzlet is.