Megrepedt ház Újpesten – visszaköltözhettek a lakók, nincs életveszély

Még az éjszaka visszatérhettek otthonaikba azok a családok, amelyeket egy megrepedt falú házból kellett kiköltöztetni szombaton késõ este Újpesten. A 15 lakásos sorházban a csatornázási mûvek végzett felújítást, de a házon belül a lakóknak kellett megoldani a csövek bekötését, valaki pedig eközben aláásott a ház alapjának, ezért repedt meg egy lakás fala. Az éjszaka a mérnöki ügyelet munkatársai megvizsgálták a házat és megállapították, hogy nem életveszélyes.

A polgári védelem a kiürítés és a vizsgálat idejére melegedõsátrat állított fel a helyszínen és felajánlották a lakóknak, hogy a ferihegyi bázison el tudják õket helyezni. Ezzel a lehetõséggel nem éltek a lakók. Egyetlen lakás falán keletkezett néhány milliméter széles repedés, de mivel ez a lakás a bejáratnál van, a vizsgálat idejére a hátrébb lévõ, négy másik lakást is kiürítették – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zalasch Zsolt, a IV. kerületi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetõje.

Miután a mérnöki ügyelet munkatársai megállapították, hogy nincs életveszély, a lakók még az éjjel visszamehettek az építkezés miatt egyébként nehezen megközelíthetõ lakásokba.

A csatornázási mûvek egyébként vasárnap reggel befejezte a munkát a helyszínen.