Megreformálnák a gyulai közlekedést a városbarátok

Átgondolatlan Gyula közlekedése, a város közlekedési koncepcióján változtatni kell – hangzott el csütörtökön a gyulai Városbarátok Körének sajtótájékoztatóján. A városbarátok szerint a belváros átalakítása óta gondok vannak a közlekedés folytonosságával, és több városrészben is korszerűsítésre szorul az úthálózat.

A Városbarátok Köre Gyula egyik városrészében, a Románváros egyik utcájában tartottak sajtótájékoztatót. A választás azért esett erre a városrészre, mert rossz az úthálózat. – Szeretnénk felhívni az önkormányzat figyelmét arra, hogy fordítson nagyobb figyelmet a Nagyrománváros úthálózatának korszerűsítésére, hiszen az elmúlt tíz évben itt nagyobb útfelújítások nem voltak, pedig ez a városrész idegenforgalmilag frekventált terület – emelte ki Ruzsa György, a Városbarátok Körének tagja.

– A környékbeli utcák lakói, és a idelátogató turisták is megérdemelnék, hogy az útak helyre legyenek állítva. A város több pontján is hasonló a probléma, sokan a belváros környéki mellékutcákat használják, hogy kikerüljék a belvárosi forgalmat. Igazából nincs átgondolva Gyula város közlekedése, úgy gondoljuk hogy a város közlekedési koncepcióját meg kell változtatni – mondta Durkó Károly, a Városbarátok Körének elnöke.