Megpróbálta felakasztani magát a mándoki gázoló

Szeptember 1-én éjszaka Mándokon, egy kivilágítatlan útszakaszon eszméletlen állapotban találtak egy 63 éves helyi lakost. A férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette. Az igazságügyi orvos-szakértő bevonásával folytatott rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a férfit gépkocsival gázolták el.

A Záhonyi Rendőrkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának nyomozása során azonosították az autót, mellyel a gázolást feltételezhetően elkövették. Pénteken éjszaka, még mielőtt a rendőrök megtalálhatták volna, öngyilkosságot kísérelt meg az a 29 éves mándoki férfi, aki a jelenlegi adatok alapján a kölcsönkért gépkocsival elsodorta a szerencsétlenül járt embert, majd továbbhajtott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanújával folytatja az eljárást.

A feltételezett elkövető, akit jelenleg a pszichiátrián tartanak megfigyelés alatt, azt állítja, ő csak egy kisebb koppanást észlelt az autóból, és csak később szembesült vele, hogy valakit elütött. A baleset körülményeinek tisztázása és a büntetőeljárás további szakértők bevonásával folyik.