Megosztották az indiai szent helyet muszlimok és hinduk közt

Egy indiai bíróság csütörtökön elrendelte, hogy osszák meg az India északi részén, Uttar Pradesh államban található Ayodha szent zarándokhelyet a muzulmánok és hinduk közt. A város legvitatottabb harmada, ahol 1992-ben felégettek egy muszlim mecsetet, a hinduk ellenőrzése alá került.

A város többi részét egyharmad-egyharmad arányban megosztották a muzulmánok és egy hindu szekta közt. Az indiai szent városba több tízezer rendőrt és katonát vezényeltek. A mecset lerombolása ugyanis a legvéresebb zavargásokhoz vezetett India és Pakisztán 1947-es szétválása óta. Hinduk, és muszlimok egyaránt fellebbezni kívánnak az ítélet ellen.

Az Ayodhya városában állt mecset, 1992-es lerombolása miatt kialakult indiai zavargásokban mintegy 2 ezer ember halt meg. Az ősi szent hely ellenőrzéséért 6 évtizede tart a jogi csatározás. Az indiai kormányfő nyugalomra szólította fel a különböző vallási felekezetek híveit.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s