Megosztott tapasztalatok Miskolcon

Miskolc – Szakmai megbeszélés a büntetőeljárás aktuális kérdéseiről a Miskolci Járásbíróságon.

Szakmai tanácskozást tartottak a Miskolci Törvényszék helyi bíróságainak büntetőbírái szeptember 28-án a Miskolci Járásbíróságon, mely keretében az új büntetőeljárási törvény legfontosabb gyakorlati nehézségei kerültek górcső alá.

Gyakorlati problémák

A diskurzus a néhány hónapja hatályban lévő törvény alkalmazása során felmerült jogalkalmazásbeli tapasztalatok megosztására és megvitatására fókuszált. Olyan lényeges kérdések kerültek tisztázásra, mint az új törvényhez kapcsolódó legfontosabb jogszabályok és azok változásai, a legjellemzőbb eljárásjogi cselekmények és a tárgyalásvezetés körében felmerülő nehézségek.

A Miskolci Járásbíróság csoportvezető bírája, dr. Patik Antónia hangsúlyozta, hogy a folyamatosan felmerülő gyakorlati problémák megoldásához egymás szakmai támogatása is szükséges. Ennek keretében a bírák munkája helyi, szakmai anyagok rendelkezésre bocsátásával is megerősítést nyert.

Segítség a napi munkában

A Miskolci Törvényszék különösen fontosnak tartja a kollégák közötti szakmai konzultációt, mely a hatékonyan működő és időszerűen ítélkező bíróság alapköve. A konzultációt a résztvevők produktívnak ítélték, a kötetlen megbeszélésnek is helyt adó fórum a hasznos gyakorlati tapasztalatok megosztásával nagy segítséget jelent a napi feladatok önálló és eredményes elvégzésében.

ÉM