Megörvendeztették a lakosságot a gebeiek

A májusban tartott Pünkösdölő sikerén felbuzdulva ismét különleges meglepetés-rendezvénnyel örvendeztették meg a nyírkátai lakosságot a Gebeiek Baráti Körének tagjai.

Az elmúlt hét végén tartott szüreti felvonulás, kulturális program és bál kicsinek és nagynak tartalmas kikapcsolódást biztosított.

Nagyra értékelhető az az összefogás, amely végigkísérte a szervező csoport munkáját – hangsúlyozta köszöntőjében Veres János pénzügyminiszter.

Az említett példaértékű tevékenységet látványos, változatos műsor bizonyította.

Közös a siker

A nagyecsedi Lovasbandérium és a feldísztített helyi fogatok felvonulása után a Szeredás együttes szórakoztatta a népes közönséget. Az ópályi mazsorettcsoport bemutatóját követően a kántorjánosi moderntáncosokat jutalmazták tapssal a jelenlévők, s hasonló sikert arattak a helyi néptáncosok: az iskolás gyerekek, valamint a falubeli asszonyok alkotta csoportok.

Különleges színfoltot jelentett a megyei Járműtörténeti Egyesület veterán motorosainak felvonulása a település utcáin, s örömmel fogadták a rendezvényen részt vevők a kutyabemutatót, illetve a fogathajtók versenyét.

A Gebeiek Baráti Köre munkáját nagyban segítették a falubeliek is, ezért közösnek nevezhető a siker is – fogalmazott Varga Szilárd, főszervező, s hozzátette: ezt az önzetlen tevékenykedést finom ebéddel köszönték meg minden segítőnek és közreműködőnek.

A rendezvényt – ahogy az illik – jó hangulatú, hajnalig tartó szüreti bál zárta.

– Koncz Nóra –