Helyi közélet

2012.05.11. 07:56

Az év színésze: Nyolcan maradtak versenyben

Miskolc - Péntektől a döntőbe jutott művészekre várjuk szavazataikat, s hamarosan kiderül, ki lesz Az év színésze.

Miskolc - Péntektől a döntőbe jutott művészekre várjuk szavazataikat, s hamarosan kiderül, ki lesz Az év színésze.

Fontos állomásához érkezett Az év színésze választás csütörtökön: lezártuk a verseny első fordulóját. A második már ma elkezdődik, most már csak a legtöbb szavazatot kapott művészekre lehet szavazni, közülük kerül ki Az év színésze.

Előzetesen úgy ígértük, hogy a legtöbb szavazatot kapott öt színész jut a második fordulóba, ám végül nyolcuk mellett döntöttünk. Mégpedig azért, mert olyannyira kicsi a különbség az ötödik és a nyolcadik helyezettre érkezett szavazatok száma között, hogy nem tartottuk volna méltányosnak, ha az ígértek szerint húzzuk meg a határt.

A legtöbb szavazatot kapott nyolc művész (ábácésorrendben): Bakai László, Fandl Ferenc, Jancsó Dóra, Molnár Sándor Tamás, Seres Ildikó, Szirbik Bernadett, Varga Andrea és Vida Péter. Ezentúl tehát csak rájuk várjuk a szavazatokat.

Olvasóink dönthetnek ugyanis arról, hogy ki kapja meg az elismerést a 2011/2012-es évadban nyújtott alakítása után. Jó tudni: az év színésze díj nem szakmai elismerés, hanem a közönség szeretetének kifejezése: aki a legtöbb szavazatot kapta, ő veheti át a pénzdíjjal járó díjat május 22-én, a színházban tartandó nyilvános program részeként. A jövő héten igyekszünk majd segítségükre lenni, és bemutatni döntőseinket.

Jegyet nyerhetnek

Hogyan lehet szavazni? Az Észak-Magyarország Olvasói a lapban található szavazólapot kitöltve adhatják le voksaikat. A kitöltött szavazólapokat kivágva az alábbi címre juttathatják el: 3501 Miskolc, Pf. 178, vagy bedobhatják a szerkesztőségünk épületében elhelyezett gyűjtőládában (Miskolc, Zsolcai kapu 3. szám). Csak azokat a szavazólapokat tudjuk elfogadni, amelyeket lapunkból vágtak ki olvasóink (fénymásolatokat nem tudunk beleszámítani).

Azok között az olvasóink között, akik szavaznak, az Észak-Magyarország a színház 5 előadására sorsol ki 2-2 jegyet, hogy mikor épp melyik előadásra lehet jegyet nyerni, azt a szavazólapon olvashatják.

A díjátadó tehát május 22-én lesz délután 5 órai kezdettel a színház társalgójában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában