Megölték, de csak 15 évvel később halt meg

Akt.:
Megölték, de csak 15 évvel később halt meg
A fotón látható két férfi 15 évvel előtt követett el gyilkosságot, de mivel az áldozat csak most halt meg, eddig nem ítélték el őket emiatt. Ez lehet az amerikai történelem leghosszabb gyilkossága.

A 40 éves Sheldon Masont 2000-ben néhány lövés érte a saját háza előtt. Állapota kritikus volt, az egyik lábát amputálni kellett. A támadásba viszont csak idén áprilisban halt bele. Charles Reid jogász így nyilatkozott a Fox9 csatornán: “a jog tudja kezelni az ilyet eseteket”. A férfi súlyosan megsérült és a halálának oka egyértelműen a gyilkossági kísérlethez vezethető vissza.

Ha ezt a bíróság is így gondolja, akkor Curtis Dionne és Shaun Kiheg bandatagok ellen nem csak támadás, hanem gyilkosság miatt is vádat emelhetnek évekkel a bűncselekmény elkövetése után is. A jogász kijelentéseit egy orvosszakértő is megerősítette, szerinte nincs időkorlátja annak, hogy a halál okát bebizonyítsák. A lövöldözés egyébként egy kerékpár miatt történt.

A gyilkossági kísérlet után a 2 elkövető 10 és 11 év börtönbüntetést kapott, most viszont újra a bíróságon találhatják magukat.