Megölte társát a megvadult elefántbika

Egy megvadult elefánt megölt egy másikat egy izraeli szafáriparkban, kedd este. A Ramat Gan Parkban a több mint 7 tonnás, Yossi nevű afrikai elefántbika váratlanul rátámadt az Atari nevű elefánttehénre, a karám falához szorította és agyarával többször beledöfött. A gondozók nem tudtak beavatkozni, csak annyit sikerült elérniük, hogy a csorda többi tagját – két bikát és négy nőstényt – átterelték egy másik karámba. Atari életét nem tudták megmenteni.

A szafáripark dolgozói és az állatorvosok is értetlenül állnak az eset előtt. Elefántoknál rendkívül ritka, hogy komolyan egymás ellen támadjon bika és tehén. A bikák egymás közti viadalaiban előfordul, hogy sérüléseket okoznak egymásnak, de a halálos végű párbaj ott is ritka.

Az elefánthímek időszakonként erőszakossá válnak, de ennek célja általában csupán az, hogy párt találjanak maguknak. Az izraeli zoológusok a következő napokban tanácskoznak állatorvosokkal és ápolókkal a világ minden tájáról, hogy megpróbálják megfejteni: mi okozhatta az ennyire féktelen erőszakot Yossinál. A bikát egyelőre elkülönítve tartják társaitól.