Friss hírek

2009.08.04. 18:26

MSZP: Demeter Ervin alaptalanul vádaskodik

<p>Az MSZP szerint Demeter Ervin továbbra is rágalmaz, és pártpolitikai érdekbõl támadja a titkosszolgálatokat - így reagált Nyakó István, a szocialista párt szóvivõje a fideszes politikus keddi sajtótájékoztatója után, ahol az ellenzéki képviselõ egyebek mellett azt állította: Ficsor Ádámot azért nevezték ki néhány hónapja titokminiszterré, hogy összeszedje azokat az információkat, amelyeket a párt fel akar majd használni a választási kampányában.</p>

Nyakó István szerint Ficsor Ádám egyik törekvése éppen az volt, hogy miniszterként mentesítse a politikától a titkosszolgálatokat. A Fidesz azonban minden eszközzel azon van, hogy átpolitizálja a szolgálatokat, és bizonyíték van rá, hogy befolyásukat saját pártérdekeikhez használják fel - olvasható a szóvivõ közleményében.

Demeter Ervin és Kövér László is betöltötte az Orbán-kormány idején a polgári titkosszolgálatokért felelõs miniszteri tisztséget. A MSZP szóvivõje szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy a két ellenzéki politikus korábbi titkosszolgálati beosztottaiknak, az UD Zrt. vezetõnek adtak megbízásokat, és több alkalommal kértek olyan információkat, amelyeket csak törvénytelen eszközökkel szerezhettek be.

A fideszes Demeter Ervin keddi tájékoztatóján azt mondta, hogy az MSZP minden idõk legdurvább, legaljasabb kampányára készül. Véleménye szerint nyilvánvaló, hogy azért kellett Ficsor Ádámot kinevezni öt hónapra titokminiszterré, hogy össze tudja szedni azokat az információkat, amelyeket a választási kampányban fel akar majd használni.

Ficsor Ádám kedden reggel jelentette be, hogy öt hónapnyi munka után, szeptember 14-i hatállyal lemond a titokminiszteri posztról. Néhány órával késõbb újságírók elõtt azt mondta, hogy minisztersége alatt mindent megtett és megtesz azért, hogy a politikát távol tartsa a titkosszolgálatoktól, és szerinte ez sikerült is. Ficsor Ádám Lendvai Ildikó pártelnök felkérésre az MSZP kampányában dolgozik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!