Megölte a 80 éves édesanyját, előzetesben marad a sajószögedi férfi

Akt.:
Megölte a 80 éves édesanyját, előzetesben marad a sajószögedi férfi
Megölte a 80 éves édesanyját, előzetesben marad a sajószögedi férfi - © Fotó: police.hu
Miskolc, Sajószöged – Akár életfogytiglan is lehet a büntetése. Szökésétől tartanak.

A Miskolci Törvényszék a bíróság elsőfokú ítéletéig fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki tavaly nyáron olyan brutálisan bántalmazta a 80 éves édesanyját, hogy meghalt.

A vádirat szerint a sajószögedi férfi és édesanyja – a sértett – között évek óta haragos viszony volt, a férfi többször megverte szülőjét. Az ominózus napon részegen ment az anyjához, egy seprőnyéllel ütötte, majd egy 17 centis késsel nyakon szúrta.

si-06

A vádlott bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé. A bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság döntése szerint a vádlott bűnösségének megállapítása esetén kiszabható súlyos büntetés miatt fennáll a vádlott szökésének veszélye, mely indokolttá teszi a vádlott szabadságának korlátozását, az előzetes letartóztatás további fenntartását.

ÉM-SZB


„Elvágtam a nyakát” - ordította a szomszédoknak. Életfogytiglant kaphat édesanyja leszúrásáért
Sajószöged - A szomszédok füle hallatára bántalmazta és szúrta meg anyját egy férfi Sajószögeden. A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészsé...