„Megöllek!” – Szekercével támadt volt munkaadójára, 5 év börtönt kapott

Akt.:
„Megöllek!” - Szekercével támadt volt munkaadójára, 5 év börtönt kapott
„Megöllek!” - Szekercével támadt volt munkaadójára, 5 év börtönt kapott
Miskolc – A megtámadott férfinál, sérülése révén, maradandó fogyatékosság alakult ki.

A Miskolci Törvényszék – első fokon – 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2015 decemberében ittasan azzal a céllal ment volt munkaadója miskolci lakására, hogy a még ki nem fizetett 5 ezer forint munkabérét követelje tőle.

A bíróság megállapítása szerint a férfi az udvaron egy szekercét vett magához és trágár kifejezéseket kiabálva a teraszon tartózkodó munkaadója felé indult, miközben megöléssel fenyegette őt.

A nyaka felé sújtott

A támadó előbb a teraszon lévő asztalra csapott a szekercével, majd a gazda nyaka irányába sújtott. A megtámadott férfi – annak érdekében, hogy kivédje az ütést – bal kezét felemelte, így a vádlott az alkarját találta el. A férfi védekezett, megpróbálta a vádlottól elvenni a szekercét, dulakodtak, mely során a vádlott olyan erővel harapta meg a sértettet, hogy a foga is kitört.

A támadó a dulakodás közben többször „Megöllek!” kifejezést használva fenyegette volt munkaadóját, miközben az igyekezett tartani magától, így akadályozva meg azt, hogy nyakon szúrja. A segélykiáltást végül a szomszédja hallotta meg, aki rákiáltott a támadóra, minek következtében az a helyszínről elmenekült, majd azzal értesítette a rendőrséget azzal, hogy őt támadták meg. A bántalmazás következtében a sértett bal csuklójának mozgása beszűkült, mely maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Visszaesőként követte el

A bíróság enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, az időmúlást, azt azonban hátrányára értékelte, hogy a bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el, a sértettnél a bűncselekmény következtében maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB


Baltával indult el a béréért - illusztráció
Miskolc - A még ki nem fizetett 5 ezer forintot követelte munkaadójától a férfi. Ítélethirdetés várható szerdán a Miskolci Törvényszéken annak a vádlottnak az ügyében, aki – a vádirat szerint – azzal a céllal ment volt munkaadója lakására, hogy a még ki nem fizetett 5 ezer forint munkabérét követ...

„Megöllek...” - Fejszével követelte elmaradt munkabérét a 41 éves segédmunkás
Miskolc - Dühében majdnem halálra sújtotta munkaadóját. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves férfival szemben. Szilánkosra tört a csuklója Egy vállalkozó évek óta foglalkoztatta segédmunkásként a férfit, aki még a háznál is segé...