Harcok tanúsága

2019.10.10. 11:41

A Batthyány-család nemzetépítő tevékenységét méltatták

A Batthyányak a haza védelmében a XV. századtól a szabadságharcig című tanácskozás fővédnökségét Áder János köztársasági elnök vállalta.

A Batthyány család nemzetépítő tevékenységét bemutató konferenciát tartottak szerdán Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta,

a magyar történelem sajátos velejárója, hogy a magyaroknak szinte folyamatosan küzdeniük kellett a szuverenitásukért, amelyet többnyire terjeszkedő birodalmak fenyegettek.

A harcokból „sok mindent megtanultunk”, az egyik fontos tapasztalat, amellyel több államférfinak, így gróf Batthyány Lajosnak, az első miniszterelnöknek is szembesülnie kellett, hogy méltányos bánásmódra „semmilyen birodalomtól nem számíthatunk”.

„Akkor tudjuk sikerre vinni Magyarország ügyét, ha minden egyes kérdésben megharcoljuk és megnyerjük azokat a csatákat, amelyek a XXI. századot most és majdan meghatározzák! Erre tanít minket a Batthyányak élete és a hős miniszterelnök emléke”- jelentette ki Orbán Balázs.

A Magyar Batthyány Alapítvány által szervezett, Batthyányak a haza védelmében a XV. századtól a szabadságharcig című tanácskozás fővédnökségét Áder János köztársasági elnök vállalta. A konferenciát első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. Az eseményen a Batthyány család több tagja is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában