Megnyílt az első Gyerek ARC kiállítás

A Ferenc napi búcsú keretében nyílt meg szombaton az első Gyerek ARC kiállítás a fővárosi Bakáts téren. A pályázatra több mint 700 pályázat érkezett, amelyből a szervezők 50-nél is többet állítottak ki. A gyerekek műveit két korosztályban díjazták. A szervezők minden évben szeretnének hasonló kiállítást rendezni.

Évek óta szerettek volna gyerekek számára az ARC kiállításhoz hasonló versenyt indítani – mondta a Független Hírügynökségnek a szombati megnyitó után az ARC ügyvezető igazgatója. Bakos Gábor hozzátette: elsősorban rajzok érkeztek, a digitális képalkotás ugyanis még viszonylag ritka ebben a korosztályban. A gyerekektől is hasonlót kérdeztek, mint a felnőttektől: vagyis szerintük mi a legjobb dolog a világon? Bakos Gábor szerint kevésbé sematikus művek érkeztek, mint amit a felnőttektől megszokhattak.

A pályázat első három helyezettje könyveket, játékokat, bio-élelmiszereket kapott a szervezőktől. A 6-10 éves kategóriában a 7 esztendős Takács Martin Ábel “Búvár vagyok a kádban” című műve lett az első, míg a 10-14 éves korcsoportban a 11 éves Házi Viktória vihette haza a győztesnek járó díjakat. Művének címe: “Én egy igazi bábozó vagyok”.

Az általános iskolák szeptember közepéig küldhették be műveiket a képalkotói pályázatára. A zsűriben Geszti Péter, az ARC egyik alapítója, kreatív szakember, Lugosi Viktória, író, Majoros Zita, képzőművész, Till Attila, képzőművész, műsorvezető és Böröcz László, a 2B galéria tulajdonosa értékelte a beérkezett műveket.

A kiállítás október 19-ig, a nap 24 órájában ingyen tekinthető meg a ferencvárosi Bakáts téren.