Megnyílt az ARC – ezúttal a túlélés jegyében

Egyszemélyes túlélési gyakorlat, újraértelmezett telefonfülkék és mint minden évben, óriásplakátok – mindez látható a pénteken este megnyílt 8. ARC kiállításon. Ebben az évben összesen 74 plakátot és 25 egyperces filmet nézhetnek meg az érdeklődők szeptember 18-ig az 56-osok terén.

“Élni és Túlélni Magyarországon” erre a mondatra keresték a választ ebben az évben a pályázók. Az óriásplakátok alkotóinak többsége inkább a túlélést választotta témaként, de a pályázók inkább kérdéseket vetettek fel a megvalósult munkáikban.

Született provokatív válasz is arra, hogy lehet-e túlélni Magyarországon. “Atom Szanti” nem plakáttal, fotóval vagy rövidfilmmel pályázott, ő arra vállalkozott, hogy három hétig egy oszlop tetején éli túl a kiállítás időtartamát. A fiatalember pénteken este kezdte a túlélési gyakorlatát egy 8 méter magas oszlop tetején, ahonnan ígérete szerint nem jön le a kiállítás zárásáig. Onnan kommunikál a világgal, nem csak a tárlat közönségével, hanem az interneten keresztül bárkivel elbeszélget az élet kérdéseiről.

Túlélni persze egy telefonfülkében is lehet, a megnyitón mindenesetre a legtöbben a kiállítótérben felállított újraértelmezett fülkék magányára voltak kíváncsiak. Akadt olyan látogató is, aki azt mondta: abban a szűk térben legalább biztonságos, túlélhető a hideg-meleg, és még a közéleti viharok is elkerülik.

Szeptember 18-ig nézhetik meg a látogatók “Atom Szanti” egyszemélyes performanszát az oszlop tetején, az óriásplakátokat és a stilizált telefonfülkéket az 65-osok terén.Sporthírek