Megnyílt a Klikk 4.0 digitális játszótér a Millenárison

Kedden délelőtt megnyílt a budapesti Millenárison a Klikk-sorozat negyedik interaktív kiállítása – ezúttal az egészség jegyében. A tárlat tizennégy tematikai egységben dolgozza fel az egészségnevelés, az egészséges életmód legfontosabb kérdéseit. A kiállítást március 22-ig nézhetik meg az érdeklődők.

A Klikk 4.0 – Egészség a kiállítás-sorozat negyedik darabja, emlékeztetett Hajnóczy Árpád, a Millenáris ügyvezető igazgatója. Az első szakasz – Klikk 1.0 – különböző nézőpontokból mutatta be az internetet. A programsorozat második elemében – Klikk 2.0 – a látogatók maguk tapasztalhatták meg a web működését. A digitális játszótér harmadik szakaszában -Klikk 3.0 – a magyar innováció történetét ismerhették meg a látogatók.

A Millenáris kiállítás-sorozatának negyedik darabja az egészségtudatos életmódra szeretné felhívni a figyelmet, hangsúlyozta Hajnóczy Árpád. A látogatók a Klikk történetéből már ismert, interaktív játékos rendszerben ismerkedhetnek meg az egészséges életmód elemeivel és főbb szabályaival.

Az egyes tematikai egységeket a helyszínen egy-egy sejt reprezentálja, a témához tartozó tartalmakat a sejtek belsejében elhelyezett audiovizuális eszközök jelenítik meg. A gyerekeket ügyességi játékok, sportos feladatok is várják, tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen témákkal várják még a látogatókat a Millenáris digitális játszóterén, Hajnóczy Árpád elmondta: szóba került a természet-és környezetvédelem kérdése is éppúgy, mint a digitális átállás ügye.

A Klikk 4.0 – Egészség című interaktív tárlatot március 22-ig látogathatják az érdeklődők.