Megnyíltak a lelkek a Teremtő előtt Miskolcon

Akt.:
XVII. Országos Karizmatikus Találkozó Miskolcon
XVII. Országos Karizmatikus Találkozó Miskolcon - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A karizmatikus találkozó mottója: Jézus az Élet! – „Nélkülem semmit sem tehettek.”

Miskolcon rendezték szombaton a XXVII. Országos Karizmatikus Találkozót, a helyszín a Generali Aréna volt. A több mint kétezer fős rendezvény mottója János evangéliuma nyomán született: Jézus az Élet! – „Nélkülem semmit sem tehettek.”

jezus-az-elet-katolikus-talalkozol11-st

Kunszabó Zoltán a találkozó szervezője, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetségének elnöke lapunknak elmondta: a találkozó fő előadója Jim Murphy volt, aki a katolikus karizmatikusok vatikáni székhelyű világszervezete, az ICCRS elnöke. Tanításaival egy életstílust vázolt fel a hallgatóságnak. Elmondta, hogy miképpen követhetjük Jézus Krisztust a megszentelődés útján, és hogyan válhatunk egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá. Ez nagy és erőteljes küzdelem, hiszen a saját ­rossz hajlamaink visszahúznak bennünket. Viszont ha valaki napi szinten hűségesen tartja imádságban a kapcsolatot Istennel és tanúságot tesz az ő szeretetéről, akkor hosszútávon szép gyümölcsöket terem az életében: szeretetkapcsolatot az embertársaival és lelki békét – mutatott rá a szövetség elnöke.

Szentmise

A találkozón ott volt Varga László kaposvári megyés püspök, aki szintén tanítással gazdagította a résztvevőket. Ő a közösségek egységéről és fontosságáról beszélt. Dr. Ternyák Csaba érsek atya a záró szentmisét és prédikációt tartotta meg. A tanításokon kí­vül több hangszeres dicsőítést hallhattak a hívek, amihez Csiszér László és zenekara, valamint a Szent Ferenc Kisnővérei szolgáltatták a zenét.

ÉM-HE