Megnyílik Gömör kincsestára

Miskolc, Putnok – Ezúttal a Mellrák­infó Egyesület Borsodi Csoportja kapja a bál bevételét.

Az idén a megújult Népkerti Vigadó ad otthont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és az Első Miskolci Lions Klub által szervezett jótékonysági, farsangi bálnak. A kamara és a klub immár ötödik alkalommal rendezik közösen báljukat, ezúttal február 17-én este 7 órától várják a vendégeket a vigadóba. Mint minden évben, az idén is lesz az estnek díszvendége, ezúttal a Gömör kapuját, Putnokot ismerhetik meg a bálozók.

Minden évben bemutatjuk megyénk vala­melyik városát.” Bihall Tamás

– 2014-ben döntöttünk úgy, hogy minden évben bemutatjuk megyénk valamelyik városát – tudtuk meg Bihall Tamástól, a BOKIK elnökétől. – Ez azért fontos, mert a vendégeink a gazdasági szempontokon túl megismerhetik egy-egy város kulturális, művészeti értékeit, gazdagságát, hagyományait.

Ez február 17-én sem lesz másképp, hiszen Bihall Tamás és dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mellett Putnok polgármestere, Tamás Barnabás is köszönti a bálozókat. Az est folyamán pedig megnyílik Gömör kincsestára, azaz bemutatkoznak a putnoki művészeti csoportok, a vendégek megismerhetik a helyi értékeket, kincseket, és a gömöri gasztronómiából is ízelítőt kapnak.

Mint minden évben, az idén is lesz jótékonysági tombola, amelynek bevételét ezúttal a Mellrákinfó Egyesület Borsodi Csoportjának ajánlják fel.

„Mindig is a vigadó volt Miskolc báli központja, a BOKIK és a Első Miskolci Lions Klub is itt tartotta korábban rendezvényeit, így igazából most, a felújítás után visszatér ide ez a bál is” – ezt már dr. Barkóczi István, az Első Miskolci Lions Klub egyik alapítója mondta. Hangsúlyozva, mivel nagyobb a hely, több lehetőséget rejt magában a szervezés szempontjából is, több programra lesz mód.

– A klubnak mindig is célja volt, hogy karitatív munkáját minél szélesebb körben népszerűsítse – folytatta dr. Barkóczi István. – Ezért is öröm számunkra, hogy a BOKIK-kal közösen szervezhetjük ezt a bált, hiszen így még több olyan vállalkozóhoz elérünk, akik megismerhetik munkánkat­­­, és bekapcsolódhatnak jótékonysági programjainkba.

– ÉM –