Megnyerte élete első versenyét a HELL Fitness modellje

Akt.:
Megnyerte élete első versenyét a HELL Fitness modellje
© Kocsis Alexandra
A tömegsport mellett a hagyományokhoz híven, idén is helyet kapott a versenysport is a 20. jubileumi Fitbalance Aréna rendezvényen, itt került megrendezésre a BioTech USA – FitBalance Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupa. A HELL frissen igazolt Fitness versenyzője, Kocsis Alexandra élete első versenyén a Bikini-Fitness Modell kategóriában bizonyult a legjobbnak, abszolút bajnoki címért küzdött.

A Fitbalance testépítő és fitness versenye igen népszerű, hiszen ez az egyetlen hazai verseny, ami nemzetközi kupa is. A vasárnapi versenyre éppen ezért hat országból több mint 200 résztvevő érkezett, akik 40 kategóriában versenyezhettek. A Bikini-Fitness Modell kategória, melyben a HELL Racing Team versenyzője is indult, az egyik legnépszerűbb kategória ebben a sportban, nem meglepő, hogy itt volt a legnépesebb mezőny. A magasság szerint felosztott kategóriákban Szandi a 160-163 cm magasak között indult, és a kategóriájában a legjobbnak ítélte a 7 főből álló nemzetközi bírói gárda. Ebben a kategóriában nincsen szabadon választott gyakorlat, csupán a versenyzők testfelépítését vizsgálják, többek között a kisugárzást, az arányokat, a szépséget nézik, illetve az izomérettséget értékelik.

Kocsis Alexandra, akinek az életében mindig is meghatározó volt a versenyszerű sport és a kihívás, tavaly év végén határozta el, hogy Fitness Modell lesz. Decemberben igazolt a Fitbalance Berkes Teamhez és azóta kőkemény munkával és kitartással, valamint szigorú diétával készült élete első versenyére. „Nagy izgalommal vártam életem első fitness versenyét, bíztam benne, hogy a sok munka és kemény edzés meghozza a gyümölcsét. Eddig is tudtam, de saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy nagyon kemény sportág ez, hiszen az utolsó 3-4 napban már ez elme a test és az akaraterő harca folyik egymással, rengeteg lemondással jár, de úgy érzem megérte!” – nyilatkozott a felkészüléséről a korábbi szépségkirálynő.

A kemény munka meghozta Alexandra számára a sikert, hiszen nem csak a saját kategóriája tízfős mezőnyében sikerült a legjobbnak bizonyulnia, de a Fitness Modell abszolút kategóriában is csak egy hajszállal maradt le a bajnoki címről. Ez amellett, hogy csupán néhány hónap alatt sikerült a mostani remek formát elnyernie, azért is egyedülálló, mert a mezőny jelentős része több éve foglalkozik a sportággal. A bíróknak nem volt könnyű dolga az abszolút győztes kiválasztásakor ebben a kategóriában, amit az is mutat, hogy a megszokottnál sokkal több ideig tartott a döntés meghozatala. „Sikerült megnyernem a kategóriámat és ez egy pozitív visszacsatolása annak, hogy jó úton haladunk, óriás motivációt adott a győzelem és még keményebben készülök az Európa-bajnokságra. CÉL az EB cím!! 🙂” – számolt be terveiről Alexandra.

A HELL gyönyörű modellje a jól megérdemelt győzelem után sem pihen, sőt a szigorú diétát is csupán egy napra függesztette fel, hiszen alig két hét van hátra a spanyolországi Európa bajnokság, ahol ismét csúcsformában kell lennie.