Megnyerte a magyar csapat a kassai férfi vízilabdatornát

Budapest/Kassa – Harmadik mérkőzésén is nyert, így az első helyen fejezte be szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a négycsapatos kassai nemzetközi tornán. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a vasárnapi meccsen a román gárdát verte három góllal.

Eredmény:

Magyarország-Románia 17-14 (5-2, 2-2, 5-6, 5-4)

a magyar góldobók: Erdélyi, Manhercz K. 4-4, Bátori 3, Tóth M. 2, Salamon, Bedő, Gór-Nagy, Vámos 1-1

A januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő Benedek-alakulat nem jól kezdett, a románok 2-0-ra elhúztak, utána azonban egyhuzamban hat magyar gól következett (6-2). A nagyszünetre háromtalálatnyi magyar előnynél vonultak el a felek (7-4). A folytatásban többször is közelebb tudtak kerülni a románok, de veszélyeztetni érdemben nem tudták a magyar sikert.

A kassai esemény nyitónapján a Benedek-legénység a franciákat 13-7-re, szombaton a vendéglátó szlovákokat 12-5-re verte.

A szövetségi kapitány már az Eb szemszögéből nézve összességében elégedetten nyilatkozott a szövetség honlapjának:

“Hasznos volt ez a torna, ami egyben a felkészülésünk első három napját jelentette. Nagyon sok pozitív élmény ért, ez egy jó alap a folytatásra. Főleg azoknak a játékosoknak volt ez egy jó lehetőség, akik kevésbé rutinosak. Felvehették a ritmust, amit majd később fokozni kell” – összegzett Benedek Tibor.

A válogatott hétfőtől Budapesten készül tovább az Európa-bajnokságra, a két ünnep között Zágrábban edzőtáborozik, majd január elején Győrben, a Volvo-kupán Olaszország, Spanyolország és Szlovákia legjobbjaival játszik felkészülési mérkőzést. Az Európa-bajnokság január 11-én kezdődik a görögökkel vívandó csoportmérkőzéssel.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek