Megnézheti a lefoglalt Munkácsy képet a tulajdonosként jelentkezett férfi

Hamarosan megnézheti a Ferihegyen lefoglalt Munkácsy képet az a férfi, aki azt állítja, hogy a festmény a családja tulajdona. A vámnyomozók vizsgálják, hogy igazat mond-e a férfi, ennek kiderítésében lesz segítségükre a képpel való “szembesítés”. A képet július elején foglalták le a pénzügyőrök. Az eredetileg Mesterházy festményként feladott műről később kiderült, hogy valójában egy Munkácsy festmény.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tulajdonosként jelentkezett férfi állítása szerint olyan jeleket tud mutatni a képen, amikről csak ő tudhat. A képet hamarosan megmutatják a férfinek, aki szerint a képet egykor nagymamájától lopták el.

A képet az Egyesült Államokból postán küldték egy budapesti galéria címére. A vámnyomozók vizsgálják, hogy tudhatta-e a galéria tulajdonosa, hogy a küldemény, amit vár, valójában egy Munkácsy képet tartalmaz és nem egy Mesterházy festményt, ahogy a küldeményre írták. Sipos Jenő elmondta, hogy ha nem tudnak ezen a szálon előrébb jutni itthon, akkor az Interpolon keresztül felveszik a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal. A Független Hírügynökségnek információi szerint a gyakorlat az, hogy ha a címzett nem tudhatott róla, hogy pontosan milyen kép érkezik hozzá, akkor nem vonják felelősségre.

A Munkácsy-képet még július elején foglalt le a vámhivatal Ferihegyen. A 66 x 99 cm-es, keret nélküli képet Mesterházy-festményként adták fel az Egyesült Államokban egy magyarországi címre.Sporthírek