Megmentett az önkormányzat a kilakoltatástól egy családot Siófokon

Mentőövet dobott a siófoki önkormányzat egy bajba jutott családnak. A házukat 180 ezer forintos tartozás miatt elárverezték volna csütörtökön. A város azonban 2,7 millió forintért megvette és bérlakásként kiutalja nekik. Hasonló döntésre eddig nem volt példa Siófokon.

A házat az értékbecslő 16 millióra becsülte, amikor a banktól hitelt vettek fel. Az ingatlan kikiáltási ára 4 millió forint volt. Ha nincs ajánlat rá, annak 70 százalékáért bárki megveheti. Mivel az önkormányzat részt vett az árverésen és nem volt vevő, így 2,7 millióért a tartalékkeretből megvették az ingatlant – mondta a Független Hírügynökségnek Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

Az értékaránytalanság miatt léptek most közbe, ám tömegesen nem tudnak bajba jutott családokon így segíteni, nincs erre pénz. Mivel az utcára kerülő devizahitelesek lakhatásának megoldása többe kerül, mint a kilakoltatásukat megakadályozni, az önkormányzat indokoltnak tartja az ilyen típusú állami segélyprogram elfogadására irányuló kormányzati elképzeléseket – tette hozzá a polgármester.

Információnk szerint a család egy gyereket nevel.