Megmenekült a büntetés elől a YouTube-os száguldozó

Somerset – Megmenekült a büntetés elől az a száguldozó brit motoros, akit egy a YouTube-ra felrakott felvételt alapján talált meg a rendőrség. A 37 éves férfi ellen azért szüntették be az eljárást pénteken, mert nem volt elég bizonyíték ellene.

Jeremy Parrot ellen azután indult eljárás, hogy egyik száguldásáról felrakott egy videofelvételt a YouTube: a rendőrök azért tudták megtalálni, mert a felvétel végén saját lakása előtt állt meg. A 37 éves férfi több mint 120 kilométer per órás sebességgel ment motorjával Somerset városában, ahol ötven kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben.

Az eljárást végül azért kellett megszüntetni, mert így sem volt elég bizonyíték: a felvételen nem volt dátum vagy időpont, ami azért lényeges, mert a rendőrségnek a törvény szerint 14 napon belül feljelentést kell tenni a közlekedési szabályok megsértése miatt. Ebben az esetben nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor történt a gyorshajtás.

A YouTube-on több hasonló, gyorshajtásokat megörökítő felvételt lehet találni: talán az egyik legismertebb a Ghost Rider névre hallgató svéd motoros, akinek több olyan felvételét is meg lehet nézni, amin több mint kétszáz kilométer per órás sebességgel halad a közutakon – esetleg éppen rendőröket ráz le. Ezen kívül több olyan felvétel lelhető fel, ami autópályán zajló illegális autóversenyeket örökít meg.