Megmagyarázhatatlan égi jelenség

Megmagyarázhatatlan égi jelenség
UFO, csillagkapu, vagy csak egy rakéta lökéshulláma? Mi lehet ez a megmagyarázhatatlan égi jelenség Hawaii felett?

Egy csillagvizsgáló tetejére elhelyezett webkamera rögzítette ezt a képsort, aminek magyarázatára egyelőre jó pár teória létezik. A valóságtól gyorsabban pörgő filmkockákon – ahol a valós idő is fel van tüntetve – egy rejtélyes fénygömb kezd el nőni, majd miután már hatalmasra nőtt és szinte beteríti a teljes képet, hirtelen eltűnik.

A rejtélyes fényjelenség forrása, eredete és létezése nem kis vitát robbantott ki a világhálón, egyesek szerint egy dimenziók közti kapu tárult ki, majd csapódott be. Van, aki szerint két, a jövőben egymással csatározó űrhajó lövedékeinek összecsapódása miatt meggörbült tér-idő kontinuumban jutott el hozzánk a lökéshullám.

Nézze meg a különös égi jelenség videóját >>>

A Discover Magazin Bad Astronomy blogján egy vélemény szerint a szappanbuborék formájú alakzat, valamilyen hirtelen energia impulzus és gyors anyagnövekedés végeredménye. A jó pár fórumon megforduló amerikai Minuteman III szerint azonban jóval egyszerűbb a megfejtés.

Teóriája és állítólagos informátora szerint egy interkontinentális ballisztikus rakétát lőttek ki a kaliforniai Vandenburg Bázisról, csupán három perccel a látvány megjelenése előtt. A Föld légkörében felrobbanó, rakétából származó hajtógázok pedig képesek ilyen tökéletes gömbformát felvenni. Bár, még ha igaza is van, nem sokkal megnyugtatóbb ez a verzió sem…
– MON –