Friss hírek

2010.02.25. 07:59

VANCOUVER 2010: Újabb pontszerzés - ötödik lett a nõi váltó a rövidpályán

<p>Ötödik lett és ezzel újabb két pontot szerzett a téli játékokon a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika összetételû magyar csapat rövidpályás gyorskorcsolyázók 3000 méteres számában, magyar idõ szerint csütörtök hajnalban. Így a magyar válogatottnak már három pontja van Vancouverben. Az elsõt Huszár Erika az egyéni 1500 méteres versenyen szerezte, miután a hatodik helyen végzett.</p>

A magyarok a B-döntõben versenyeztek, ahol másodikak lettek. Ez az összesítésben a hatodik helyet jelentette volna, ám az A-döntõben a dél-koreai csapatot egy szabálytalan váltás után kizárták, így Huszárék eggyel elõrébb léphettek, és végül az ötödik helyen fejezték be a versenyt. A számot Kína váltója új világcsúccsal nyerte, Kanada és az Egyesült Államok elõtt.

Ezen a napon egyébként még két magyar versenyzõ volt érdekelt, alpesi sízõk nõi óriás-mûlesiklás versenyében. Az elsõ futam után Berecz Anna a 47-ik helyen áll, míg Döme Zsófia az egyik kapunál hibázott és kiesett. A második futamot a rossz idõjárás miatt csütörtökre halasztották. Az elsõ futam után az osztrák Elisabeth Görgl vezet. A szám egyik esélyese, az amerikai Lindsey Vonn bukott és a pálya menti kerítésnek ütközött. Mint késõbb kiderült: eltörte a kisujját. Ennek ellenére szeretne indulni a mûlesiklásban pénteken.

Rövidpályás gyorskorcsolya nõi 3000 m-es váltóversenyének végeredménye:

1. Kína 4:06.610 p - új világcsúcs
2. Kanada
3. Egyesült Államok
4. Hollandia
5. MAGYARORSZÁG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!