Meglopták az árvízi védekezőket Forrón

Vízügyi szakemberek autóját törték fel csütörtökre virradó éjszaka egy forrói panzió udvarán. A szakemberek azért érkeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, hogy az árvízi védekezésben segítsenek. Az encsi rendőrök a bejelentés után, másfél órán belül elfogták a tolvajt. Vele szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

Gaskó Bertalan, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Bódva patak áradása miatt Nyíregyházáról a térségbe érkezett vízügyi szakemberek kisteherautóját csütörtök hajnalban Forrón egy panzió parkolójában törték fel. A tolvaj az autó ablakát betörve több élelmiszercsomagot, szalonnát, májkrémet, hátizsákot, elemlámpát, munkáskesztyűt, valamint egy bakancsot és egyéb értékeket vitt magával.

A helyszínre érkező rendőrök a helyben elvégzett adatgyűjtés eredményeként, valamint a panzió kamerájának felvétele alapján a 17 éves forrói fiatalt gyanúsítanak a bűncselekménnyel, akinek a lakásán elvégzett házkutatás eredményeként előkerültek az autóból eltűnt tárgyak. A fiatal fiút már korábban is hallgatták ki a rendőrök gyanúsítottként, más büntetőügyben.

A nyomozók gyanúsítottat a bejelentést után másfél órán belül az Encsi Rendőrkapitányságra előállították, vele szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség az ügyet gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.