Megléphetnek a fő riválistól

Tuzsér – Idei hazai premierjén a bőcsi csapatot látja vendégül szombaton a Tuzsér Erdért SE, amely megszilárdítaná pozícióját borsodi riválisával szemben. A két csapat őszi meccse [.pdf – 295KB]

A bajnokság kezdete óta kerülgeti egymást a tabellán a tuzséri és a bőcsi NB II-es futballcsapat, amelyek tehát fő riválisai egymásnak, és szombaton 15 órától Tuzséron lépnek fel. A pontos tuzséri rajtnak é s a bőcsiek, váratlan Budafok elleni hazai vereségének köszönhetően a Tisza-partiak kerültek lépéselőnybe, a szombati meccsen adott annak a lehetősége, hogy méginkább meglépjen riválistól az Erdért SE.

– A kecskeméti döntetlenünket sikerként könyvelem el, két-három esetben a szerencse is mellénk állt, igaz, ugyanennyi alkalommal ellenfelünk mellé meg a játékvezető – emlékezett még a múlt héten történtekre Brekk János a tuzséri szakmai stábból.

– A Bőcsöt jól ismerjük, egy hónapja játszottunk és nyertünk ellene edzőmeccset. Az edzője, Tóth László még jobb ismerősünk, annál is jobban, mint ő gondolná, hiszen azt is tudjuk róla, hogy szombat este mit fog vacsorázni… A két csapat bőcsi meccse után a borsodiak vendégül láttak bennünket, mi most ezt a gesztust viszonozzuk.

Azon az említett augusztus 20-i összecsapáson a felek 2–2-es döntetlenre végeztek, gyanítható, az egy pont most nem boldogítaná a tuzsériakat.

– A múlt heti eredményünk tartást, önbizalmat adott a csapatnak, ráadásul a hiányzókat tekintve is jobban állunk, hiszen Krajnc Balázs immár teljes értékű harcos, igaz, a hosszabb időre kidőlt Göncz Bertalan és Szabó István nem áll rendelkezésre – így Brekk János.

– Tartanivalónk inkább a Bőcs szeszélyessége miatt van a mérkőzéstől, ellenfelünk bárki ellen képes nyerni és kikapni, a legutóbbi, Budafok elleni veresége is meglepett bennünket. Hetek óta egymás nyakán vagyunk a tabellán, most ki szeretnénk használni a lehetőséget, és egy győzelemmel elhúzni a bőcsi gárdától.

– Bodnár Tibor –