Helyi közélet

2011.06.09. 11:03

Viharkárok Borsodban: kidőlt fák, elöntött pincék

<p>Miskolc - Az elmúlt két napban összesen 17-szer riasztották a tűzoltókat megyénkben viharkárok miatt.&nbsp;</p>

Szerdán a legtöbbször Mezőkövesdre és környékére vonultak, ahol nyolc helyen szivattyúzni kellett, két helyen pedig fakivágáshoz kérték a tűzoltók segítségét. Mint a megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk: Miskolcon és Ózdon is kellett vonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt. Mindkét helyen fakivágáshoz hívták őket. A vihar ugyanis sok fát kicsavart, megdöntött.

ÉM

Miskolc - Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik - idézte a népi megfigyelést a Miskolci Meteorológiai Állomás meteorológusa, Papp László is. Mi pedig több éves „megfigyelésünk” alapján hozzáfűzhetjük: ha Medárd, akkor szinte tuti, hogy keressük a meteorológust: az adott évben mire számíthatunk, „bejön-e” eleink jóslata.

Miskolc - Szerda délután 3 óra után a borsodi megyeszékhelyre is megérkezett a "világvége". Ennél rosszabb hír, hogy mivel Medárd napját írjuk, ezért a néphagyomány szerint ha ma esik, akkor 40 napig esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában