Meglepetés a BOKIK–Lions bál vendégeinek

Miskolc – Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Putnok polgármestere, Tamás Barnabás köszönti a bálozókat február 17-én este a Népkerti Vigadó megújult Hajós Alfréd Báltermében.

Ekkor rendezik meg ugyanis a BOKIK és az Első Miskolci Lions Klub immár hagyományosnak számító, ötödik jótékonysági farsangi bálját. Mint minden évben, az idén is lesz az estnek díszvendége, ezúttal a Gömör kapuját, Putnokot ismerhetik meg a bálozók.

Gömör kincsestára

Négy évvel ezelőtt döntöttek úgy a bál szervezői, hogy minden alkalommal felkérnek egy megyénkbeli várost a bemutatkozásra. „Célunk az volt, hogy vendégeink a gazdasági szempontokon túl megismerjék egy-egy település kulturális, művészeti értékeit, gazdagságát, hagyományait” – mindezt Bihall Tamás mondta el lapunknak.

Ez február 17-én sem lesz másképp, az est folyamán megnyílik Gömör kincsestára, azaz bemutatkoznak a putnoki művészeti csoportok, a vendégek megismerhetik a helyi értékeket, kincseket, és a gömöri gasztronómiából is ízelítőt kapnak.

Mint minden évben, az idén is lesz jótékonysági tombola, amelynek bevételét ezúttal a Mellrákinfó Egyesület Borsodi Csoportjának ajánlják fel.

Különleges divatbemutató

Igazi meglepetéssel is készülnek a szervezők, hiszen különleges divatbemutatót is láthat majd a közönség. A Mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete címmel indított országos mozgalmat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK), amihez támogatóként csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A mozgalom megálmodója a HKIK kézműipari alelnök asszonya, Katrics Krisztina, az Örökség Alkotóműhely szellemi vezetője, a magyar népművészet örök rajongója. A kezdeményezés célja volt, hogy a hagyományos népviseletek jellemzőit, motívumait, színvilágát felhasználva, magyar kézműves alkotók kezei által, a ma elvárásainak megfelelő, hordható ruhák, cipők, ékszerek, kiegészítők készüljenek, amelyeket minden korosztály szívesen visel egy-egy ünnepi esemény alkalmával.

Ennek szellemében elkészült egy kollekció, amelyet tavaly augusztusban a Budai Várban rendezett Mesterségek Ünnepén mutattak be, de február 17-én a miskolci Népkerti Vigadóban is kaphat belőle ízelítőt a közönség.

ÉM-NSZR