Megkoszorúzták a Balatont, elkezdõdött a szezon Keszthelyen

Megkoszorúzták a Balatont szombaton Keszthelyen, ezzel hivatalosan is elkezdõdött az idegenforgalmi szezon a tópart egyik legnagyobb városában. A hagyományokhoz hûen a koszorút a Csobánc sétahajó fedélzetérõl dobták a vízbe – reménykedve a jó szezonban. Keszthelyen nemcsak így készülnek a turisták fogadására, hanem különbözõ idegenforgalmi fejlesztésekkel is.

A többi között folyamatosan bõvítik a városi strand szolgáltatásait, és a belvárosi rehabilitáció után idén a Balaton-parti sétány átépítése, felújítása következik. Az idén nyáron kulturális és szórakoztató programból is több lesz a megszokottnál: a “Keszthely Open” nevû rendezvénysorozat például negyven napon át kínál majd kikapcsolódási lehetõséget turistáknak és helybelieknek egyaránt.

A település polgármestere szerint az idegenforgalmi adóbevételek csökkenése, az állami támogatások részbeni megvonása, és az üdülési csekk megadóztatása megnehezíti a Keszthelyhez hasonló, turisztikából élõ települések helyzetét. A megszorítások ellenére fejleszt a város, a belvárosi rehabilitáció után, a város 3 legfontosabb turisztikai látványossága, – a Festetics uradalom, a Fõ tér, és a Balaton-part szerves egésszé válik – megújulva egy sétáló övezettel, bejárhatóvá válik – mondta ünnepi beszédében Ruzsics Ferenc.