Megkopott, de idén kijavítják a miskolci kerékpárutak felfestéseit

A tavaly átadott szakaszon még nem, de máshol már szükségessé vált a jelzések újrafestése
A tavaly átadott szakaszon még nem, de máshol már szükségessé vált a jelzések újrafestése - © Fotó: ÉM
Miskolc – Több helyen megkopott, néhol már majdnem láthatatlan a miskolci kerékpárutak felfestése – panaszkodtak többen az elmúlt napokban a közösségi oldal helyi csoportjában.

Minthogy a probléma a nem kerékpárosok számára is szemmel látható, a miskolci polgármesteri hivataltól kértünk tájékoztatást: mit kezdenek a helyzettel?

Az elmúlt héten jelent meg több fotó a népszerű közösségi oldalon a miskolci kerékpárút-hálózat belvárosi szakaszáról. A felvételeket feltöltő hölgy azt sérelmezte, hogy az Arany János utcai kerékpáros nyomot jelző felfestésekből ma már csak mutatóban maradt egy-két folt.

Nem kell ahhoz aktív biciklisnek lenni, hogy lássuk, a probléma nemcsak ebben az utcában áll fenn, az elmúlt évek telei városszerte megviselték a kerékpárutakat jelző felfestéseket (is). Tisztában van ezzel a miskolci polgármesteri hivatal is, akik ígérik, rövidesen orvosolják a problémát.

Tudnak róla

– A városi önkormányzati út- és kerékpárút-hálózat jelzéseinek fel- és újrafestése a Városgazda Kft. feladata, mint ahogy ők foglalkoznak a hiányzó táblák pótlásával is. Ez utóbbi esetben a bejelentést követően igyekeznek azokat azonnal pótolni – kezdte Szabó Máté városházi szóvivő.

Kiderült az is: az említett útjelzéseket két éve újították fel utoljára, igaz, akkor csak a város egyik részén. „A Városgazda 2016-ban és 2017-ben az országos hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogram keretében elvégezte a városban található kerékpárutak burkolati jeleinek felújító festését a Győri kapuban, a Vologda városrészben, illetve a belváros és a Tiszai pályaudvar környezetében, összességében 3600 méter hosszban.”

Újrafestik

Szabó Máté hozzátette, most folytatódik a munka, idén a belvárosból Miskolctapolca irányába, illetve a Diósgyőri vár felé vezető kerékpárút útburkolati jeleinek felújító festését tervezik.

– Ezen felül a tavaszi nagytakarítás részeként megkezdődött a kerékpárutak tisztítása, és az útra belógó növényzet visszavágása. Sőt, van, ahol már be is fejezték a munkát, amelyet a Kerékpáros Miskolc Egyesület információkkal segít – hangsúlyozta a szóvivő.

ÉM-TÁ


Kerékpáros felvonulással is demonstráltak a bicikliút megépítése mellett
Tiszaújváros, Polgár - Hiábavaló volt a közös felbuzdulás, Tiszaújváros TOP-os támogatási kérelmét elutasították. A testvérvárosi kapcsolat ünnepélyes megerősítésére gyűltek össze 2015 novemberében a megyénkbeli Tiszaújváros és a néhány kilométerrel odébb, de már a Tisza túloldalán, Hajdú-Bihar m...

Szitka Péter
Kazincbarcika - Az utolsó szakaszon is megkezdődött a kerékpárút-hálózat kivitelezése Kazincbarcikán. Az új hétszáz méteres szakasz az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a hipermarket előtti körforgalom között fut majd. A beruházás után a város főbb pontjai megközelíthet...