Megkönnyítette a rendőrök dolgát a betörő

Miskolc, Sáta, Ózd – Mindent megtett lebukása elkerülése érdekében a betörő. Szövetkesztyűben “dolgozott”, eltűntette a nyomokat, csak arról feledkezett meg, hogy “dolga végeztével” a tetthelyről magával vigye iratait.

Egy sátai családi házba ismeretlen személy hatolt be, ahonnan ékszereket, fagyasztott húsokat, borkülönlegességeket és egy légpuskát tulajdonított el, mindegy 150.000,- Ft értékben.

Az ügyben végzett helyszíni szemle során a nyomozók a lakás egyik lépcsőfordulójában egy irattárcát találtak, benne személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával. Az okmányokon szereplő adatok ellenőrzését követően a rendőrök rövid időn belül előállítottak egy 29 éves ózdi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A betörési helyszín közelében lakó elkövetőnél a hatóság házkutatás tartott, mely során a rendőrök megtalálták az eltulajdonított légpuskát, illetve a betöréskor viselt ruházatot. A fagyasztott húsokat azonban a család időközben elfogyasztotta.

Az Ózdi Rendőrkapitányság betöréses lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 29 éves elkövetővel szemben.

– Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens –