boon-sportoldal

2012.01.06. 21:09

Csak pillanatokra volt kérdéses a végeredmény

Idei első bajnoki meccsét a ZTE NKK ellen játszotta a DKSK pénteken este.

Idei első bajnoki meccsét a ZTE NKK ellen játszotta a DKSK pénteken este.

Nem sok minden szólt a miskolciak mellett a meccs előtt, hiszen a zalaiak győzelem/vereség mutatója 10/4, míg a Diósgyőré 5/9 volt, a hazaiaknál ráadásul a center, Farkasinszki Orsolya a bal lábát felpolcolva üldögélt az egyik széken, no meg ha ehhez hozzátesszük, hogy az őszi találkozót 86-57-re hozta az NKK...

Itt is, ott is kihagyott helyzetekkel indult a meccs, majd Czukor hintett egy triplát és egy duplát. Az első DKSK pontokat Reiner szerezte betörésből, majd 6-7-nél esély mutatkozott a vezetés megszerzésére, de becsúszott egy eladott labda, ami nem nyerte el Milen Vukicevic tetszését. Cserélt a ZTE, érkezett Zsovár, Varga helyett; 12-16-nál időt kért a látogatók mestere, aztán amikor újbóli esély kínálkozott Skoricék számára az egálra, Bukovszki dobott hármast, amire jött Hadzovic válasza. Budimir 19-19-re hozta az állást, már a második negyed elején és a 13. percben, Reiner kettesét követően a borsodiak álltak jobban (23-22). Nem védekezett rosszul a Diósgyőr, viszont támadásban több alkalommal is hibázott a csapat, nem sikerült megfelelő dobóhelyzetbe kerülni, volt úgy, hogy a labda perdült ki a kézből, de egy-egy bírói döntés is kritikát kapott. Az Egerszeg közben visszavette a vezetést, s azt a pár pontocska előnyét sikerrel őrizgette a szünetig.

Küzdöttek, harcoltak

Az első szép miskolci megmozdulás Ocsenás triplája volt a második félidő kezdetén (34-41), aztán érkezett Lugosi a pályára, akinek nem sikerült a kísérlete, ám tapsot kapott, mert megszerezte a játékszert. A 24. percben Reiner begyűjtötte negyedik hibapontját, így Milen Vukicevic lehozta. Szalay betörése már a 48. és 49. zalai pontot jelentette, amit Hadzovic hármasa követett (41-49). Magabiztossá vált a ZTE, a Diósgyőr nemigen tudott a palánk környékén dobóhelyzetbe kerülni, 43-56-nál tanácsra kellett hívnia csapatát a miskolci szakvezetőnek. Küzdött, harcolt a Diósgyőr, valamelyest faragott is a hátrányon, így az utolsó felvonást előtt még volt esélye a házigazdának a visszavágásra. Mindez a 34. percben oszlott el végleg, amikor egy leindítás után Szalay elhelyezte a labdát a hazaiak gyűrűjében (56-73). Akadt olyan megmozdulás még a DKSK oldalán, amely elismerést kapott, de az összeszokottabb, jobb erőt képviselő Gáll-alakulat igazolta a papírformát - idegenben is.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Diósgyőri KSK-MISI - Zalaegerszegi TE NKK 65-81 (17-19, 12-18, 22-25, 14-19)

Miskolc, 600 néző. V.: Frányó, Jurák, Minár.

Diósgyőr: Hadzovic (24/9), Ocsenás (8/6), Reiner (6), Skoric (14), Budimir (13). Csere: Kántor (-), Lugosi (-), Szabó (-). Edző: Milen Vukicevic.

Zalaegerszeg: Bukovszki (15/6), Czukor (19/3), Szélesy (13), Varga (8), Szalay (15). Csere: Zsovár (11/3). Edző: Gáll Tamás.

Milen Vukicevic: - Gratulálok az ellenfélnek. Nagyobb kedvvel és akarattal játszottak. Több szituációban is hibáztunk, labdákat adtunk el, és ez befolyásolta a végeredményt.

Gáll Tamás: - Nem volt olyan sima ez a mérkőzés, mintahogy az eredmény mutatja. Tulajdonképpen hat emberrel, igazi szerkezet nélkül csináltuk végig a meccset, de ez jól sült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!