Megkezdték, de máris felfüggesztették a Kulcsár Attila elleni munkaügyi pert

Pénteken megkezdték, de máris felfüggesztették a Kulcsár Attila elleni munkaügyi pert a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon. A perben a K&H Equities Zrt. szándékos károkozás címén csaknem 1 milliárd 400 millió forint kártérítést követel kamatostól az ex-brókertől.

Tekintettel arra, hogy Kulcsár Attila ellen büntetőeljárás van folyamatban, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a munkaügyi pert a büntetőeljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette.

Miután a Kulcsár-ügyként elhíresült K&H-per több mint 20 vádlottja közül csupán Kulcsár Attila állt munkaviszonyban, a K&H Equities Zrt.-vel, egyedül őt perelték be a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon. A felperes K&H Equities azt szeretné, ha az alperest, Kulcsár Attilát szándékos károkozás címén csaknem 1 milliárd 400 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezné a bíróság az összeg törvényes kamataival együtt. A keresetlevél szerint a kártérítés összege az alperes károkozó magatartása következtében az egyes ügyfelek részére kifizetett pénzekből tevődik össze. A K&H Equities álláspontja szerint Kulcsár jogosulatlan pénzpiaci, illetve tőkepiaci tranzakciókat hajtott végre.

A pénteken megkezdett tárgyaláson a K&H Equities jogi képviselője, Burger László azért kérte a most kezdődött per felfüggesztését, mert a K&H-ügy mintegy 150 ezer oldalt kitevő iratai a Fővárosi Bíróságon vannak a folyamatban levő büntetőeljárás miatt. Kulcsár Attila jogi képviselője, Nagy Gábor emlékeztetett arra, hogy szerinte a büntetőügy sértettjei is felróható magatartást tanúsítottak, amikor külön megállapodásokat kötöttek Kulcsár Attilával, a jóhiszeműségük megkérdőjelezhető.

A tárgyalást a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a büntetőeljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette. Suba Ildikó bíró az indoklásban kiemelte, hogy a Fővárosi Bíróságon folyó büntetőper olyan előzetes kérdésnek minősül, aminek eldöntése nélkül nem folytatható le a munkaügyi per.