Megkezdték a szigligeti fák kivágását

Mindössze egy nappal tudták késleltetni a szigligeti fasor fáinak kivágását azok a helyiek, akik nem értenek egyet a fasor ritkításával. A tiltakozók aláírásokat gyűjtöttek, beadványokat készítettek de nem jártak eredménnyel. A munkákat megrendelő közútkezelő szakemberei szerint ugyanis ezeket a fákat ki kell vágni, mert azokat egy erősebb szél bármikor kidöntheti. Kedden reggel meg is kezdték a munkát.

Kedden reggeltől sorra dőltek a fák. A ritkítást ellenzők aláírásokat gyűjtöttek, beadványokat készítettek, a nyilvánossághoz fordultak, de nem értek célt.

A favágás ellenzői szerint indokolatlan csaknem hetven fát kivágni. Szakértőket is hívtak, akik – bár eltérő arányban -, de úgy foglaltak állást, hogy a megjelölt fák egy része valóban megmenthető lenne. A ritkítást megrendelő közútkezelő szerint azonban a fákat ki kell vágni, mert azok balesetveszélyesek. A munkákhoz pedig megvan minden engedélyük.

Az engedély szerint a favágóknak a hónap végéig kell végezniük a nyárfasor ritkításával. Április 30-a után újabb fákat már nem vághatnak ki. A közútkezelők ennél hosszabb határidőt kaptak a pótlásra. Nekik december 31-ig kell a minden kivágott fa helyére újat ültetni.