Megkezdődött Michael Jackson búcsúztatása

Helyi idő szerint kedd délelőtt 10 óra után (magyar idő szerint este 7 óra) nem sokkal megkezdődött Los Angeles-ben az alig két hete elhunyt Michael Jackson búcsúztatása a Staples Centerben. A sztár aranyozott koporsóját a stadionban állították fel a rajongók előtt. A ceremónia a volt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela, és Diana Ross énekesnő üzenetével kezdődött. A leveleket Smokey Robinson énekes olvasta fel.

Mandela azt írta: “Michael a zeneipar óriása és legendája volt. Mi pedig együtt gyászoljuk őt a több millió rajongójával együtt.” A politikus és az énekes többször is találkozott Afrikában.

Diana Ross üzenetében azt írta, hogy Michael rendkívül közel állt hozzá, “életem kincse volt, létem része”. Az énekesnő hozzátette: “Michael azt akarta, hogy legyek a gyermekei mellett. És én itt leszek nekik, akármikor szükségük lesz rám.” Diana Ross nem vesz részt a megemlékezésen a Staples Centerben. Azt írta levelében, hogy inkább “megállok és csöndben leszek.” Az énekesnő és Jackson nagyon közel álltak egymáshoz.