Megkezdődött a téli időszámítás

Október 26-án, vasárnap hajnalban megkezdődött a téli időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kellett egy órával visszaállítani. A MÁV menetrendje emiatt nem módosult. Néhány nemzetközi és belföldi vonat viszont a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várta be az új indulási időt.

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon érte az óraátállítás. A vonatok Békéscsabán, illetve Lőkösházán várták be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoztak. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felől érkező budapesti járata pedig Kiskunhalason várakozott.

A belföldi vonatokat még kevésbé érintette a változás, hajnalban ugyanis még alig jártak szerelvények. Azokat a kettő és három óra közötti személyvonatokat, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeztek meg a célállomásukra, a vonatindító állomások már a téli időszámítás szerint indították.