Megkezdődött a forgalomkorlátozás az M7-esen

Megkezdődött a forgalomkorlátozás az M7-esen
Szerdán délelőtt fél 11 körül megkezdték az M7-es főút kivezető szakaszának lezárását. A három sávos autópálya teljes forgalmát várhatóan 12-re terelik át az M1-esre – közölte Zámbor Csaba, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyeletese.

Az M7-est útfelújítás miatt zárják le a 12. és a 17. kilométerszelvény között a fővárosból kivezető oldalon, várhatóan szeptember 18-ig. A felújítás az idei legnagyobb forgalomeltereléssel járó beruházás, és összesen 270 millió forintba kerül.

Eredetileg kedden zárták volna le a főutat, de az esőzések miatt nem végeztek időben az előkészületekkel, vagyis csúszott az útburkolati jelek felfestése, a korlátok kiépítése és az utolsó eligazító táblákat is csak szerda reggel tették ki.

A munkálatok első, tíznapos szakaszában a jobb pályát teljesen lezárják. A forgalmat ekkor az M1-M7 közös szakaszának végpontjától az M1-esre terelik. A kocsik az M0-áson térhetnek vissza az M7-esre. A második szakasz szeptember 1-jén kezdődik. Ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya egyik sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják. Az M7-esre az autópálya 17-es kilométerénél lehet majd visszatérni.

Kicserélik a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatát is. Ennek jobb oldala is zárva lesz az M7-es elejének felújítása idején.

Kapcsolódó anyagok:

  • Leghamarabb holnap délben zárják le az M7-est
  • Tömegbaleset az M7-en – több kilométeres a dugó