Megkezdődik a távfűtés Miskolcon

Miskolc, 2012. október 8., hétfő (MTI) – A hűvös idő miatt hétfőn kora este megkezdődik a távfűtés Miskolcon – tájékoztatta Pásztor Imre, a városi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. szóvivője az MTI-t.

A meteorológiai előrejelzés szerint a hőmérséklet napi átlaga előreláthatólag 10 Celsius-fok alatt marad, ezért a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. beindítja a fűtést a borsodi megyeszékhely csaknem 32 ezer távfűtéses lakásában, a radiátorok várhatóan kedd reggelre felmelegednek – közölte a szóvivő.

Pásztor Imre kitért arra, hogy azokban az épületekben, ahol a panelprogram, illetve az ökoprogram munkálatai még nem fejeződtek be, a Mihő nem tudja elindítani a fűtést, csak abban az esetben, ha a közös képviselő bejelenti a munka befejezését.

Ha a lakóközösségek a hőszolgáltatóval kötött megállapodástól eltérően nem igénylik a fűtést, írásban kérhetik annak leállítását.

A tájékoztatás szerint a korábbi évek gyakorlatához igazodva a Mihő napközben – az időjárástól függően – szüneteltetheti a fűtést, azért, hogy a fűtési költség a lakóknak a lehető legalacsonyabb legyen.

– MTI –

Címkék: ,