Megkezdődött a BKV ellenőrök csalási ügyének tárgyalása

Kedden a Budai Központi Kerületi Bíróságon megkezdődött a BKV ellenőrök csalási ügyének tárgyalása.

A francia utasok panasza alapján a BKV ellenőrök ellen indult szabálysértési eljárásban első fokon húsz-húszezer forintra bírságoltak három ellenőrt, akik kérésére most a bíróság tárgyalja az ügyet.

Még 2009 augusztus 16-án a Bem rakparton közlekedő 19-es villamoson három BKV ellenőr állítólag elismervény nélkül elvett húszezer forintot három francia állampolgártól. A XI. kerületi önkormányzat csalással elkövetett tulajdon elleni szabálysértésért első fokon fejenként húsz-húszezer forintra bírságolta a három BKV-st. A bírság, meg nem fizetése esetén négynapi közérdekű munkára vagy húsznapi elzárásra változtatható át.

A Budai Központi Kerületi Bíróság felülvizsgálta az ügyet és tárgyalás mellőzésével hozott döntésével hatályban tartotta az elsőfokú határozatot.

A három BKV ellenőr tárgyalás megtartását kérte, ez kezdődött el kedden a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol mind a három BKV-s ártatlannak mondta magát. Az ügy december 2-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

-Független Hírügynökség-0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s