Megkérdeztük: útállapotok

Megkérdeztük: útállapotok
Debrecen – Megkérdeztük, hogy a debrecenieknek mi a véleményük a megye útjainak állapotáról.  video

Grigiras Dimitru
vállalkozó

Nagyvárad és Budapest között hetente járok, de más részeket is ismerek. A magyarországi utak jobbak, mint a romániaik. Azt azért nem mondhatnám, hogy itt minden rendben. Van kátyú, vannak hibás és balesetveszélyes útszélek. Az autópályán persze nincs semmi probléma. Új és jó. Ott kell menni.

Sándor Zoltán
raktáros

A javítás annyiból áll, hogy kitesznek egy 30-as korlátozó táblát, vagy felmarják a durva sodrokat. A munkámhoz kapcsolódóan és hobbiból is sokat járok motorral, s tapasztalom, hogy igen kellemetlen ezeken a felmart szakaszokon haladni. Biztonságosabb utakat szeretnék látni.

Kovács József
gépkocsivezető

Mintha a közutasok csak helikopterről figyelnék az utakat. Komáditól Magyarhomorogon át Biharkeresztesig, de Komádi és Újiráz között is nagyon rossz. Esetleg kifoltozzák, a felezőt felfestik és el van felejtve. A padkákat évente legfeljebb egyszer teszik rendbe. Nagyon kell félni a vadaktól.

Hollósi László
területi igazgató

Keskenyek, balesetveszélyesek, elavultak. Sajnos, az a jellemző, hogy amerre haladunk, az út mellett virít a szemét, hordja a szél is. Nincsenek rendben tartva a parkolók, hiányoznak a hulladékgyűjtők. Borsodi parkolókban láttam egy-egy olajos hordót, abba dobják a szemetet. Jobb, mint a semmi.

Pályi Lajos
tervező

Szerintem javulnak az állapotok, mintha kevesebb lenne a kátyú. Ahol volt az utóbbi időben felújítás, ott az útpadka is többnyire rendben van, persze, ahol elmaradt, ott terméseztesen látszik a hiánya. Mintha szemétből is kevesebb lenne az utóbbi időben, gyakran látom, hogy takarítják.